6’lı Masa

DAVUTOĞLUNUN PARTİSİNDEN KILIÇDAROĞLUNA ELEŞTİRİ
Politika, taban ve siyasi çizgi olarak birbirine zıt 6+1 partinin bir araya geldiği Millet İttifakı yine bir görüş ayrılığıyla karşı karşıya. Dış politikada ayrışan, ortak ekonomi söylemi geliştiremeyen, t’erörle m’ücadele konusunda görüş farklılıkları yaşayan, kritik hiçbir meselede tek ses yükseltemeyen 6’lı koalisyon masası şimdi de göçmen meselesinde ayrıştı.
CHP Genel Başkanı ve 6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenlerle ilgili yaptığı yoruma, masadaki ortağından üst perdeden itiraz geldi.
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden 2 Nisan’da “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin.” ifadelerini paylaştı.
HUKUKSUZLUĞA DAVETİYE
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenleri hedef alan sözlerine 6’lı koalisyon masası ortaklarından Gelecek Partisi sert ifadelerle karşı çıktı.
Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulundan Mustafa Bahadır Kurbanoğlu, Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Hukuksuzluğa davetiye çıkarma” eleştirisinde bulundu.
Davutoğlu c’ephesi yaptığı açıklamada şunları söyledi Bu manipülasyonları kendisine kim yapıyor, bu tvitleri kim attırıyorsa kesinlikle iyilik yapmıyor. CB adayı olarak hukuksuzluğa davetiye çıkarmak güven zedeleyici.”
KILIÇDAROĞLU’NA ‘MASAYA UY’ MESAJI
Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Kurbanoğlu, 6’lı masada imzalanan deklorasyonlar arasında göçmen karşıtlığına dair bir madde bulunmadığına işaret ettiği tepkisini şu ifadelerle devam ettirdi:
Beklenirdi ki Masa’daki teşrik-i mesailer, altına imza atılan ortak dekorasyonlar ve CHP’nin 2016 Mülteci Raporu bir şeyler öğretmiş olsundu! Bizler için bilakis mülteci hakları namustur. Bu konularda uluslararası hukuku ve insan haklarını merkeze alan mutabakat metinleri dışında bir yaklaşım asla kabul edilir olmayacaktır.