bU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi durumunda yüzde 20’ye kadar indirim verilecek.
Aylık artış oranında indirim
Haber7’de yer alan habere göre, trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs’ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıs ayı itibarıyla aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olmuş olacak. Önceki düzenlemede aylık artış yüzde 4,75 olarak uygulanmaktaydı. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek.
Hasarlı ve hasarsız oranında değişiklik
Alınan kararla birlikte hasarsızlık indirimi ve hasar sebebiyle prim oranları da değişmiş oldu. Hasar ve hasarsızlık indirimini belirleyen basamak sayısında yapılan değişiklikle birlikte 7 olan basamak sayısı 9’a yükseldi.
En yüksek hasarsızlık indirimi yüzde 50’ye kadar yapılaşabilecek. Buna karşılıklı hasar sebebiyle primle yüzde 200 artırılabilecek. Tabloya eklenen 0 basamağında prim artırım oranı yüzde 200, 8. basamakta ise hasarsızlık prim oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Tabloya göre en az 5 sigorta süresi boyunca 7. basamakta bulunan sigortalılara bir tazminat ödenmemesi halinde 8. basamakta yer alan indirim uygulanacak.