Çarşafın Altına Bakın Neden Sabun Koyuluyor, Nedenini Öğrenince Şaşıracaksınız!

Herkesin başına rastlayan bu kramp ile başı derttedir. Özellikle ortam sakinleştikten sonra, gece uyurken girenlere… Hepsi her zaman çok ağrılı olmasa da sizi uykunuzdan uyandırmaya yeter!

Özellikle gece kramp girmesinin sebebi, gündüz yeteri kadar hareket etmediğiniz için. Bir diğer kramp sebeplerinden biri de kan dolaşımı bozukluğundandır.

Bacağımıza giren krampların süresi bir kaç saniyeden bir kaç dakikaya kadar değişebilir. Bazen günlerce sürer. Bu durum genellikle 0 yaşın üzerindeki kişilerde görülmektedir.

Hemen hemen herkes şimdiye kadar çeşitli kazalar yaşamıştır. Arkadaşlarınızla paylaşarak olası bir kramp tehlikesiyle nasıl baş edeceklerini öğrenmelerini sağlayın.

 

Kramplar neden meydana gelir?

  1. Neden: Susuzluk
  2. Neden: Soğuk Algınlığı
  3. Neden: Hareketsizlik
  4. Neden: Spor

Kramp girmesini önlemek için ipuçları 

1. Öneri: Çarşafınızın altına sabun koyun.

Kulağa garip gelse de birçok kişi çarşaflarının altına sabun koyduktan sonra kramplarının azaldığını belirttiler. Uykunuzda bacaklarınızın sürekli hareket etmesini önlemek için çarşafınızın altına sabun yerleştirmeniz yeterli. Ayağına kramp giren kişiler yataklarına sabun koyduktan sonra neredeyse ayaklarına hiç kramp girmediğini söylediler.

Bazılarına göre ise bu önerme sadece psikolojik. Ancak denerseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz.

2. Öneri: Sıcak su ile duş alın.

Spora başlamadan önce ısınmamızın nedeni gayet basit. Isınmaya başlayan kaslar daha iyi çalışırlar. Uyumadan önce sıcak suyla duş almak da krampları önler.

Ek olarak su aynı zamanda en iyi masaj yöntemlerinden biridir. Eğer ayağınız ağrıyorsa ılık duş alarak ağrınızı dindirebilirsiniz.

3. Öneri: Turşu suyu için.

Evinizde sporcu içeceği yok mu? Turşu suyu için. Turşu suyunun içindeki maddeler gece ayağınıza kramp girmesini önlemektedir.

4. Öneri: Muz yiyin.

Spordan sonra muz yemek çok faydalıdır. Muz içerdiği besinlerle kramp girmesini önlemektedir.

5. Öneri: Magnezyum içeren besinler tüketin.

Magnezyum içeren ilaçlar birçok insanın kramplarını dindirmiştir. Uyumadan önce içerisinde magnezyum bulunan besinleri tüketirseniz, krampların meydana gelmediğini göreceksiniz.

6. Öneri: Kuru kayısı yiyin.

Kuru kayısılarda bolca potasyum bulunur. Bu da kaslarınızdaki tutulmayı önler ve gece kramplarına karşı önlem almanıza yardımcı olur. Günde iki tane kayısı yemeyi ihmal etmeyin.

Kramplardan hızlıca nasıl kurtulabilirim?

Kramp giren bacağı gergince uzatıp ayak bileğini büküyoruz. Ayak baş parmakları dizimizin yönünde yukarı bakacak şekilde olmalıdır.

Bu şekilde ayağı öne ve geriye iterek bacağı esnetme hareketleri yapıyoruz. Eğer yapabiliyorsanız ayağa kalkın ve yavaşca yürümeye başlayın. Bu sayede kan dolaşımını hızlandıracaksınız.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…