Emeklilere bayram öncesi ‘Emekli Kartı’ geliyor!

Emekliler düşük maaş ve yaşam pahalılığından şikayet eder iken iktidardan seçim evvelcesi yeni atılım geldi. En düşük maaş alan emekliler amacıyla ‘Emekli Kartı’ geliyor. Emekliler bu kartı gıda, doğalgaz ve elektrik masrafları amacıyla kullanabilecek. Hükümet, emekliler ve dar gelirli vatandaşlar amacıyla yeni yardım uygulamaları geliştiriyor.

Bu programlar kapsamında, bilhassa en düşük emekli maaşı alanlara, gıda, doğalgaz ve elektrik masrafları amacıyla özel bir ‘Emekli Kartı’ tahsis edilmesi planlanıyor. Bu kart, belirti edilen harcamalar amacıyla kullanılmak üzere belli bir oran para ile yüklenecek. Emekli vatandaşlara yönelik bu yeni düzenlemenin Ramazan Bayramı evvelce açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN DE DÜŞÜNÜLÜYOR

Parti yetkilileri, benzer desteklerin ileride asgari ücretle geçinen ailelere de sunulabileceğini ifade ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu anda, senelik 1.500 ile 3.500 lira arasında değişen doğalgaz yardımı ve hanedeki şahıs sayısına göre 130 ile 260 lira arasında elektrik yardımı sağlamaktadır.

Ayrıca, derli toplu sosyal yardım uygulamalarından faydalanan ve belirli kıstaslara uyan hanelere ek destekler sunulmaktadır. Örneğin, senelik net asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip ailelere 850 ile 1.250 lira arasında ek yardım yapılabilmektedir. Bu destekler, yaşlılar, dul kadınlar, muhtaç asker aileleri ve süreğen hastalıkları olan vatandaşlar gibi gereksinim sahibi gruplara yöneliktir