İşte o kritik tarih..

Akaryakıt fiyatları Brent petrol ve dolardaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirimli olarak yansıdı. Son indirimlerle birlikte fiyatlar hala 20 Türk Lirasının üzerine çıktı. Yakın gelecekte milyonlarca araç sahibini etkileyecek önemli bir gelişme yaşandı.
TBMM’de seçim öncesi hareket başladı. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarına ilişkin yasa tasarısı üzerinde çalışmalar başlatıldı. Buna bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında da önemli bir düşüş bekleniyor. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…
Akaryakıt fiyatları değişmeye devam ederken, milyonları aşkın sürücü gelişmeleri ve son açıklamaları yakından ilgiyle takip etmekte. Seçimlere az bir süre kala Meclis hızlı bir hamleye yer verdi.
REKOR İNDİRİMLE GELECEK Son bilgilere göre benzin ve motorinde rekor indirim bekleniyor. Peki, akaryakıt fiyatlarında ne kadar indirim yapılacak? İşte detaylar…
TEKLİF MECLİSTE Akaryakıt fiyatlarında düşüş haberi EYT ve vergi yapısının getirilmesinin ardından açıklandı. İktidarın ekonomideki birçok sorunu ortadan kaldırdığı söyleniyor ancak akaryakıt fiyatlarına da el atıyor. İlgili yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğu kaydedildi. “3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde şunlar belirtildi:
“Teklif ile akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranının yüzde bire düşürülmesi amaçlanmaktadır. Güncel verilere baktığımız zaman ise akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı görülüyor. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse ÖTV ile yüzde 18, KDV ile de yüzde 18’lik kısım indirilmiş olacak”