Kimlik numarasına göre.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, son dönemde yaşanan zorlu ekonomik koşullar nedeniyle vatandaşların desteklenmesi için önemli bir adım atıldığını açıkladı. Buna göre, 18 yaşından büyük herkesin başvurabileceği 7 bin 800 TL nakit desteği sağlanacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik koşulların etkisiyle vatandaşların desteklenmesi için önemli bir adım atıldığını duyurdu.
Bakan Yanık, 18 yaşından büyük herkesin başvurabileceği 7 bin 800 TL nakit desteği sağlanacağını açıkladı. Bu yardımın çocuklu aileleri de kapsadığını belirten Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlar arasında, çocuklu ailelerin sosyoekonomik açıdan desteklenmesinin amaçlandığını ifade etti.
Bu kapsamda, ailelerin çocuk sayısına göre belirlenen yardım tutarlarının hesaplanarak, aile bütçelerine destek sağlanacağı da vurgulandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Destek Bileşeni sosyal yardımını güncelledi ve 2023 yılı asgari ücret zammıyla birlikte ödemeler artırıldı.
ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ SOSYAL YARDIMI NE KADAR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Çocuk Destek Bileşeni sosyal yardımı, ailelerin çocuk sayısına göre değişen tutarlarda ödenmektedir. Bakan Derya Yanık’ın açıklamasına göre, ödemeler aşağıdaki şekildedir:
1 veya 2 çocuğu olan aileler için ödeme tutarı 350 lira’dır. 3 çocuğu olan aileler için ödeme tutarı 450 lira’dır. 4 çocuğu olan aileler için ödeme tutarı 550 lira’dır. 5 ve üzeri çocuğu olan aileler için ödeme tutarı 650 lira’dır. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak olup, Çocuk Destek Bileşeni sosyal yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya en yakın PTT şubesi aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.
ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ SOSYAL YARDIMI GEREKLİ KOŞULLARI? Türkiye’deki Aile Destek Programları kapsamındaki sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların kişi başına düşen gelir seviyesi 1.833,45 TL’nin altında olması gerekmektedir. Başvuru bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda ihtiyaç sahibi olarak belirlenen ailelere ek ödemeler yapılmaktadır.
Çocuk Destek Bileşeni sosyal yardım ödemeleri, her ayın 25. gününde PTT aracılığıyla yapılır. Ödemeler 12 ay boyunca devam eder ve çocukların ihtiyaçlarına göre ailelerin bütçesine destek sağlar.