Limon ve Karbonat Mucizesi

Karbonat, sirke son dönemlerde dünyanın kimyasal deterjanlar, temizleyiciler yerine yöneldiği en sağlıklı, en ucuz ve doğal malzemeler olmaya başladı. O kadar çok zararlı madde hayatımıza girdi ki en azından uygulama noktalarını bildiklerimizde zararsızlarını kullanmak lazım.

Karbonat, belki de dünyadaki en ucuz alternatif sağlık ve temizlik malzemesidir.

Ekmeği, keki, poğaçayı kabartmak için kullanıldığı kadar, yeri geldiğinde zayıflamak, şişkinlik almak, ödem attırmak için kullanıldığı kadar, yediklerinizi hazmettirmek için kullanıldığı kadar, buzdolabı kokusunu, çöp kutusunun pis kokusunu önlemek için de dip köşe yüzey temizliği yapmak için, lekeleri çıkartmak gibi sayısız temizleme alanında da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?
Karbonat, vücudunuzun, evinizin, etrafınızın en doğal detoks ürünü… Hem ucuz, hem sağlıklı hem de etkili…

Eski Mısırlılar, sabun olarak karbonata benzer bir bileşik kullanırlarmış. Kullandıkları bu madde antiseptik ve antifungal (matar önleyici) özellikleri o dönemler bir çok rahatsızlıklarını giderirlermiş.

Bazen ne kadar ovarsanız ovun, kahve fincandaki sarı lekeler çıkmaz. İşte karbonatın bu lekelerini ortadan kaldıran en basit çözüm olduğunu biliyor muydunuz? Biraz karbonat ile güzel ovun, lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

  • Sirke ile beraber karbonat tıkanık lavaboları açmada bire bir.
  • Buz dolabındaki, çöp kutusundaki kötü kokular için bir kap karbonat içine koymanız yeterli…
  • Mideniz ağrıdığında, yemeği fazla kaçırdığınız, vücudunuz da ilacı yine karbonat.
  • Zayıflamak isteyenler için suyu alkali seviyeye getiren mucizevi bir şey.

Karbonat kadar yararlı bir başka şeyde, sayısız kullanım alanı ve faydası olan LİMON. Limon da aynı karbonat gibi sağlıktan temizliğe kadar her alanda etkili.

 

Her türlü leke için hatta kiri, pası çıkartmak için bile limonun yarısını keserek, karbonata batırın ve lekeli temizlenmesi gereken yüzeyleri bunla silin.

Müthiş bir temizlik malzemesi. Karbonat da limon da zorlu lekeleri kirleri hemen çıkarır, lekeden eser kalmaz.

Kimyasal temizlik malzemelerini kullanmak yerine mutlaka bu yöntemi deneyin.

Bu kolay yöntemi ve önemli bilgileri daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…