Mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz mucize besin

Kıvırcık lahananın en gelişmiş hali olan kale bitkisi son 10 yıldır uzmanlar isimler tarafından sıklıkla tavsiye edilen bir besin. İçeriğindeki güçlü vitamin ve mineraller ile adeta kansere karşı bir kale görevi görmesiyle bilinir. Vücuttaki her bir hücreyi hızla onararak iyileştiren kale bitkisi tam bir şifa kaynağıdır.
Akşam’da yer alan haber göre kale bitkisi oldukça koyu tonlarda bir besindir. Bu rengi ise içeriğinde yüksek oranda demir barındırdığı anlamına gelmekte. Kale bitkisi içeriğinde yağ barındırmayan nadir besinler içerisinde bulunuyor. Sütten 10 kat daha fazla kalsiyum barındırıyor.
Kale bitkisinin faydaları nelerdir?
İçeriğinde güçlü lif olan kale bitkisi, diyet yapmak isteyenlerin listesinde ilk sırasında yer alır. Bu yüzden dünyaca ünlü isimler beslenme alışkanlıklarına kale bitkisini ekler. Kale bitkisi bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.
İçeriğinde yüksek oranda demi mineralleri barındırdığından kana hızla karışır. Vücudun güçlenmesi için kandaki kan hücre yapısını arttırarak hastalıklara karşı bağışıklık sistemini korur.
Kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemik ve kas sistemindeki hasarları onarır. Kireçlenme ve romatizmal hastalıkları engellemek için uzmanlar 25 yaş sonrası tüketimin 2 katına çıkartılmasını önerir.
Kansere karşı kale etkisine sahip
K vitamini içerdiğinden hücreleri hızla onararak yaşanma ve yaşlanma belirtilerini azaltır. K vitamini besinlerde oldukça az bulunur. Ancak kale bitkisinin yüzde 80’ini oluşturur.
Menopoz adet dönemlerindeki hormonal sıkıntıları azaltır. Kan basıncını düzenler. Özellikle kadınlardaki oluşma ihtimali olan kanserleri engeller.