Sarıgül

ERZİNCAN 1. SIRA CHP ADAYLIĞINI GARANTİLEDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ziyaretlerini sürdüren Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğluyla dün bir araya gelen Tdp Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş’taki çalışma ofisinde yapılan basın toplantısında, parti olarak destekleyecekleri adayı açıkladı.
Sarıgül “6 Nisan tarihinde toplanan Türkiye Değişim Partisi Parti Meclisi güncel ve siyasi gelişmeleri görüşmüş; 14 Mayıs seçimlerinde yapılacak olan seçimlerle ilgili aşağıdaki şu kararları kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır. Türkiye Değişim Partisi olarak, kurulduğumuz günden bu yana tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıya dayanan demokratik parlamenter sistemden yana olduğumuzu her fırsatta anlattık. Bütün gücü, bir kişide toplayan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ hem devletin işleyişine, hem siyasete hem de ekonomiye ciddi sıkıntılar vermiştir” dedi.
Kılıçdaroğlu’na cilalama yapan Sarıgül, “Bir sonraki seçimlerde demokratik parlamenter sistemle Türkiye normalleşmelidir. 2023 Türkiye’sinin ihtiyacı demokratik parlamenter sistemdir. Sayın Kılıçdaroğlu, uzlaşmacı kişiliği, demokrat tavrı, devlet yönetimindeki tecrübesiyle. demokratik parlamenter sisteme geçişi sağlayacak en iyi adaydır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklayacağına, kendisine oy versin, oy vermesin, herkesin cumhurbaşkanı olacağına ve tarafsızlığına inanıyoruz. Bu gerekçelerle 14 Mayıs Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar buna karşı ne taviz kopardıkları merak konusu