EMEKLİLİK ŞARTLARI ESNETİLDİ..

Erken Emeklilik Şartları Esnetildi.….

Erken emeklilik şartları esnetildi! SGK ilk girişi 2000 sonrası olanlara 5 yıl erken emeklilik piyangosu vurdu

Erken emeklilik hayali gerçek oluyor. Milyonlarca kişi için kapı aralandı. Sigorta giriş tarihi 2000 sonrası olanlara Tam 5 yıl erken emeklilik şansı doğdu.

Son dakika haberi… erken emeklilik şartları değişti milyonlarca kişiye Müjde geldi. Emeklilik yaşı öne çekildi. SSK ve bağ-kur’lu çalışanları için tam 5 yıl erken emeklilik imkanı doğdu. Özellikle 2000 yılı sonrası sigorta girişi olan Milyonlar erken emeklilik başvurusu yapabilecek. Yeni emeklilik yasasından tam 5 milyon vatandaşın faydalanması bekleniyor. Peki Kimler erken emeklilik hakkına sahip? Erken emeklilik şartları neler? Son dakika erken emeklilik detayları haberimizde…

Milyonlarca kişinin beklediği erken emeklilik düzenlemesi nihayet hayata geçiyor. EYT yasası sonrasında bir çok kişi erken emeklilik için talepte bulunmuştu. Özellikle EYT’yi kıl payı kaçıranlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kendileri için de bir düzenleme istemişti. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaatleri arasına erken emeklilik de girdi. Bu konuda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik sisteminde sil baştan bir reform olacağını dile getirdi. Seçimlerin üstünden bir kaç ay süre geçmesine rağmen hala düzenleme hayata geçmese de detaylar netleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonları ilgilendiren bir düzenlemeyi hazırlamaya devam ediyor. Peki yeni erken emeklilik kimleri kapsayacak? İşte erken emeklilik düzenlemesi hakkında son detaylar…

SGK GİRİŞİ 2000 SONRASI OLANLARA EMEKLİLİK YOLU AÇILIYOR

Geçtiğimiz aylarda çıkan EYT yasası, SGK girişi 8 Eylül 1999 öncesi olanları kapsıyordu. Bu durumda 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlar ve 2000 yılı sigorta girişi olanlar EYT’yi kıl payı kaçırmıştı. Bir süredir de bu nedenle çok sayıda talep gündeme gelmişti. Mağdur olduğunu iddia eden milyonlarca vatandaş hükümetten yeni düzenleme istiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da vatandaştan yükselen sese kulak verdi. Seçim öncesi açıklama yapan Erdoğan, emeklilik sistemini sil baştan değiştirecek bir düzenleme olacağını duyurdu.

KISMİ EMEKLİLİK HAKKI GELİYOR

Yeni düzenleme heyecanla beklenirken ilk bilgiler de gelmeye başladı. Yeni emeklilik sisteminde EYT’yi kıl payı kaçıran vatandaşa kısmi emeklilik hakkı tanınacak. Yani şartları taşıyan vatandaşlar yaş beklemeden emekli olacak. Peki şartlar neler olacak?

Bu konuda da bilgiler yavaş yavaş netleşmeye başladı. Alınan bilgiye göre 10 ya da 15 yıl sigortalılık süresini dolduran, 3600, 4200 ve 5400 gün primi olanlar yaş beklemeden kısmi emeklilik hakkından yararlanacak.

Kapsama girecek olan kişiler de netleşti. 1999-2000-2002-2004-2008 SGK girişi olanlar, EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranlar, staj ve çıraklık sigortası mağdurları ile ev hanımları bu kapsamda olacak.

İLK ETAPTA 1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Yeni emeklilik düzenlemesinden ilk etapta yararlanacak kişi sayısının en az 1 milyon kişi olması bekleniyor. Bu sayı kademeli olarak artacak. Yani şartlar tamamlandıkça emekli olan kişi sayısı da artmış olacak.

TBMM’DEN EKİM’DE GEÇECEK

Yeni emeklilik düzenlemesi milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla beklenirken tarih de merak konusu oldu. Gelen son bilgilere göre yeni emeklilik düzenlemesi için hazırlanacak teklif, Ekim ayında torba yasa ile meclise sunulacak. Zaten kısa süre içinde de kabul edilmesi bekleniyor.