ZAM MÜJDESİ

Az Önce Duyuruldu Memur Ve Emeklilere Sürpriz Bir Zam Geliyor

Az Önce Duyuruldu Memur Ve Emeklilere Sürpriz Bir Zam Geliyor

Az önce duyuruldu! Memur ve emekliye bir zam SÜRPRİZİ daha

Memur ve emekliye yeni zam sürprizi geldi. 8077 TL seyyanen zam sonrası bir ek zam için daha düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi alacak.

Emekli ve memura yeni zam müjdesi geldi. Seyyanen zam sonrası bir sürpriz daha var. Milyonlarca memur ve emeklinin yüzünü güldürecek karar az önce açıklandı. Son dakika olarak duyurulan karar doğrultusunda memur ve emeklilere maaşa ek fark ödemesi yapılacak. Maaş farkı ödemesi için tarihler de belli oldu.

Emekli ve memur zammı geçtiğimiz günlerde son dakika olarak duyuruldu. TBMM genel kurulunda yapılan oylama sonucunda emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılırken memura ise enflasyon farkına ek olarak 8077 TL seyyanen zam yapılması kararı alındı. Memur ve emekliye zam sevincine ek yeni bir müjde daha var. Maaş farkı ödemesi geliyor. Tarih belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da onay çıktı.

MEMUR VE EMEKLİYE MÜJDE

Geçtiğimiz ay yapılan seyyanen zamla birlikte memur maaşlarına önemli bir artış sağlanmıştı. Bu zam Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden gerçekleştirilmişti. Yapılan zammın ardından Temmuz ayı maaşlarında memurları yeni bir sürpriz bekliyordu.

Seyyanen zamın yanı sıra Temmuz ayı için ek bir bordro oluşturuldu ve birinci bordroda seyyanen zam, ikinci bordroda ise 14 günlük maaş farkı ödemesi yapıldı. Ancak daha sonra bu bordrolar birleştirilerek tek bir bordro haline getirildi. KBS sisteminde yapılan incelemede seyyanen zammın 14 günlük maaş farkıyla birlikte 9000 TL olması gerektiği görüldü.

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI HESAPLARA YATIYOR

Bu yeni düzenleme ve hesaplama sonucunda, memurların banka hesaplarına yatırılması gereken 8.077 TL’lik seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkının bu hafta içinde yatması bekleniyor. Memurlar, bu gelişmeyle birlikte maaşlarındaki artışı hesaplarına yansıtacak ve maddi olarak rahatlama yaşayacaklar.

Bu düzenlemeyle birlikte memurların maaşlarında yapılacak ödemelerin düzgün bir şekilde gerçekleştirilmesi ve maaşların tam ve eksiksiz bir şekilde hesaplara yatırılması sağlanmış olacak. Kamu çalışanları, bu düzenlemenin ardından maaşlarındaki artışı dört gözle bekliyorlar.