ABD ümidi kesti b’akın şimdi ne yapacak

Amerika Türkiye planları kurmaya devam ediyor kendi gibi yaşlı olan Kılıçdaroğluna bir zamanlar çok güvenen Biden  yavaş yavaş kılıçdaroğlununda kazanamayacağını anlayınca yeni planlar kurmaya başladı Ülkemizin deprem ve iç siyaset gündemiyle yoğrulduğu bir süreçte Amerikanın Ortadoğu’ya yönelik  özellikle Suriye’nin kuzeyine bizim t’erörist dediğimiz oluşumlara ziyaretleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Haber 7’ye konuşan uzmanlar, ufuktaki genel seçimlere ve olası h’arekât ihtimaline işaret etti.

ABD’NİN TÜRKİYE’Yİ KIZDIRAN YENİ PLANLARI VAR

Kahramanmaraş’ta meydana gelip on bir şehrimizi tahribata sürükleyen asrın felaketinin yaraları devlet ve millet dayanışmasıyla sarılmaya çalışılırken, ABD’nin üst düzey yetkilileri tarafından Ortadoğu’ya düzenlenen ziyaretler bir süredir gündemdeki yerini koruyor. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile S’avunma Bakanı Lloyd Austin’in aynı tarihlerde Suriye ve Irak’a yaptığı ziyaretler ve son olarak CENTCOM Komutanı Erik Kurilla’nın terör örgütü P’kk iltisaklı Y’pg kamplarını ziyaret etmesi iç kamuoyunda tepkilere neden oldu.

ABD’nin hazırlık içerisinde olduğunu belirten uzmanlar, bölgedeki hareketliliğin Türkiye aleyhinde gelişebileceği noktasında fikir birliğine vardı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, harekât ihtimalinin altını çizerken, Emekli Albay Eray Güçlüer, Türkiye genel seçimlerine vurgu yaptı. İşte, uzmanların açıklamaları şöyle

HUDUT KARAKOLU SALDIRISINDA ABD DETAYI

Sözlerine Anadolu coğrafyasından bir özdeyişle başlayan Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, terör örgütü PKK’nın depremin akut dönemindeki saldırısında ABD’nin parmağı olabileceğini şu sözlerle anlattı:

“Anadolu’da bir laf vardır ya, ‘Allah düşmanın da merdini versin’ diye, işte o lafın tecelli ettiği anı görüyoruz. Amerika dediğimiz yapı, o kadar haince bir tutum içerisinde ki, senin içine düştüğün durumu fırsat bilip kendi aklınca siyaset üretiyor ama Türkiye olarak 14 mayıstan sonra gereken cevap mutlak verilecektir