Kılıçdaroğlundan Süleymancılar hamlesi

Chp ve Millet ittifakı iki yüzlülük yapmaya devam ediyor bir yandan Kadiri Tarikatı şeyhi olduğunu iddia eden Haydar Baş’ın oğlu ile ittifak görüşmeleri yaparken bir yandan da Cumhur İttifakını destekleyeceğini açıklayan tarikat ve Cemattlere t’ehtitler savuruyor fakat Millet ittifakını destekleyeceğini açıklayan bir tarikat hakkında hiç ses çıkarmıyor ne kadar iki yüzlü olduklarını her fırsatta herkese gösteriyorlar

SÜLEYMANCILAR MİLLET İTTİFAKININ ADAYINI DESTEKLEYECEK

Altılı masa güdümündeki muhalif yayın organları, Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldığı iddia edilen Süleymancılara müsamaha ile yaklaşırken, sandıktaki tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanan Menzil cemaatini hedef aldı.

Siyasi oluşumların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve dernekler, kitlelerini yönlendirmek adına siyasi tercihlerini ortaya koymaya başladı. Bu doğrultuda önceki gün Menzil cemaatinin Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldığını duyurdu. Bu açıklama sonrası altılı masaya yakın muhalif medya, Menzil cemaatini yanlı ve ölçüsüz haberlerle hedefe koydu.

TÖHMET ALTINDA BIRAKTILAR

‘Tekke’, ‘Tarikat’, ‘Zaviye’ gibi argümanları ileri sürerek tek bir yerden emir almışçasına Menzil cemaatinin hocası Abdülbaki Erol’u çirkin göstermek için aynı fotoğrafını kasıtlı biçimde kullandı. Ancak muhalif medya benzer reaksiyonu Millet İttifakı’nı destekleyeceği ifade edilen Süleymancılara karşı göstermedi.

Ancak muhalif medyanın Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldığı iddia edilen Süleymancılar ve benzer yapılara yönelik iki yüzlü tavrı dikkatlerden kaçmadı.

Fakat muhalif yayın organlarının, Süleymancılar örneğinde olduğu gibi Haydar Baş’ın kendini ‘Şeyh’ ilan ettiği harekete yönelik bugüne kadar hiçbir olumsuz söylemde bulunmaması dikkat çekti. Menzil cemaati aleyhinde yürütülen çifte standart ise geniş kitlelerin tepkisini çekti bakalım daha neler göreceğiz neler seçimlere artık çok az bir süre kaldı