Emeklilere müjdeli haber geldi!

Emekliye ek zam açıklandı! Tam yüzde 50 geliyor, Erdoğan onayladı
Emekliye seyyanen zam muamması çözüldü. Cumhurbaşkanı yeşil ışık yaktı nokta emekliler ufak dilini yutacak %50 seyyanen zam geliyor.Haberin devamını okumak için yan sayfaya geçiniz

SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisinin meraklı bekleyişi geçen vakitlarda sona ermişti. Emekli maaş zammı Temmuz ayı amacıyla %25 olarak tespit edildi ve TBMM’den geçerek kabul edildi. Fakat bir süredir emekliye seyyanen zam isteği vardı. Hem muhalefetten hem de iktidarın Cumhur ittifakı ortaklarından seyyanen zam amacıyla davetiye yapılmıştı. Fakat %25’lik zammın bulunduğu gibi kabul edilmesi emekli de hayal kırıklığı yarattı. Neyse ki müjdeli haber az evvelce geldi. Emekliye seyyanen zam amacıyla Cumhurbaşkanı yeşil ışık yaptı. Son dakika haberi açıklandı emekliler sevinçten havalara uçacak.

16 milyon emekliye çok mühim son dakika haberi geldi. Seyyanen zam konusu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeşil ışık yandı. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi milyonlarca vatandaşın yüzü bu kararla eş güdümlü gülecek. Emekli maaşına ek zam geliyor. Temmuz zammı nedeniyle hayal kırıklığı yaşam sürdüren emekliler bu defa sevinçten havalara uçacak. Emekli maaşına ek seyyanen zam amacıyla rakamlarda belli oldu. Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etti. Emeklilere memurlara da verildiği gibi 8077 TL’lik programı yapılacak. Peki, seyyanen zam ne vakit belli olacak?

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA
Emekli maaşı alan 16 milyona yakın vatandaşın maaşına Temmuz ayı itibarıyla %25 seviyesinda artış yapılmasını öngören yasa öneriyi TBMM genel kurulunda oluşturulan oylama neticesinde kabul edilerek yasalaştı. Böylece emekliye ek zam var mı yok mu soruları da cevap bulmuş oldu. Emekli maaşlarına temmuz zammı %25 olarak tespit edildi. SSK bağkur memur emeklisi EYT emeklisi bütün vatandaşlar Temmuzdan itibaren Zamlı maaş almaya başlayacak.

Fakat emekli maaşlarına Yapılan bu zam seviyesi hem muhalefet doğrultusundan hem de iktidarın Cumhur ittifakı ortakları doğrultusundan az bulundu. Parti liderleri peş peşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı yaparak emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını talep etti. Nihayet emeklinin yüzünü güldürecek müjdede Az evvelce verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seyyanen zam amacıyla yeşil ışık geldi.

Başkent kulislerinden gelen verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye seyyanen zam yapılması amacıyla harekete geçti ve kurmaylarına talimat verdi. Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında da çalışmalar bütün sürati ile başladı. Fakat şu anda TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle seyyanen zam anında gelmeyecek. Yani emekliler temmuz ağustos ve eylül döneminde %25 Zamlı maaş alacak. Fakat meclisin tekrar açılması ile birlikte seyyanen zam ilk Gündem olacak.

Yani Eylül ayından itibaren seyyanen zam amacıyla TBMM’ye yeni bir ek öneri verilmesi bekleniyor. Yapılacak olan oylama neticesinde TBMM genel kurulunda kabul edilirse emekliye seyyanen zam Onaylanmış olacak. Böylece emekliler Yılın son 3 ayında daha yüksek oranda maaş almış olacak.

Emekliye seyyanen zam konusu ile ilgili rakamlarda belli oldu. Yapılacak olan seyyanen yükselişin 8000 TL bulunduğu söyleniyor