FLAŞ HABER

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımları Emekli Oluyor Şart Yok.

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımları Emekli Oluyor

Emeklilik sisteminde yeni düzenlemeler masada! Seçimden sonra yeni emeklilik sisteminde ev hanımlarına emeklilik geliyor.
Ev hanımlarına müjdeyi az evvelce verdi..

Emeklilik sisteminde yeni düzenlemeler masada! Seçimden sonra yeni emeklilik sisteminde ev hanımlarına emeklilik geliyor. 25 sene evli kalana 12.810 TL katkı sağlanacak.

EYT düzenlemesi ardından emeklilik sistemi sil baştan! Yeni emeklilik düzeneğinin ipuçları gelmeye başladı. Yeni sistemde ev kadınlarına emeklilik yolu açılıyor.
Emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeyle ev hanımlarına prim desteği sağlanacak. Annelik hali ve çocuk adedina göre prim gün adedi geriye çekilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı’na verilen talimata göre, seçim ardından emeklilik sisteminde büyük farklılık yapılacak.
Çalışma olanağı bulamamış ve rastgele bir işi olmayan ev hanımları sosyal emniyet sistemine dahil edilecek. Ev kadınlarına daha erken emeklilik hakkı sağlanacak.

Ev hanımları günümüz şartlarda isteğe bağlı sigorta ile 15 sene süresince prim ödeyerek emekli olabiliyor. Yeni sistemde bu primlerin üçte biri devlet doğrultusundan sağlanacak.

15 sene süresince ödenecek isteğe bağlı sigorta BAĞ-KUR kapsamına alınıyor. Yeni sistemde Bağ-Kur ve SSK arasında prim eşitlemesi sağlanacak ve böylece 5400 gün yerine 4500 ya da 3600 günden emeklilik olası olabilecek.

Yeni sistemde ev kadınları 10 senede emekli olabilecek. Bir devre sigortalı çalışan ev kadınları daha kısa sürede emekli olabilecek. Bugün asgari isteğe bağlı sigorta primlerinde senelik katkı 12,810 liraya ulaşıyor. Reform ardından prim miktarındaki devlet katkısı 15 bin liraya yaklaşacak.