HADİ HAYIRLISI

Memur maaşına yüzde yüzde 17.5’lik zamma ek seyyanen 8 bin TL zam yapılmasının sonrasında, emekli aylıklarına ise yüzde 25 zam yapıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere emekliye de seyyanen zam yapılması davetiyesı karşılıksız kalmıştı..Amaemekliler üzülmesin sevindiren haber az evvelce geldi…

Memur maaşlarına oluşturulan zamın sonrasında emekli aylıklarına da yüzde 25 zam yapıldı. Fakat seyyanen zam beklentisi gerçekleşmedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de davetiye yapması üzerine, vergi artışlarıyla eş güdümlü hazinenin toparlanmasını bekleyen hükümetin, emekliye seyyanen zam gerçekleştireceği konuşuluyor.

Memur maaşına yüzde yüzde 17.5’lik zamma ek seyyanen 8 bin TL zam yapılmasının sonrasında, emekli aylıklarına ise yüzde 25 zam yapıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere emekliye de seyyanen zam yapılması davetiyesı karşılıksız kaldı. Yapılan vergi artışları ve Körfez’den gelmesi plan edilen yatırımların sonrasında mahalli seçim evvel de emekliye seyyanen zam uygulanacağı öne sürülüyor.

EMEKLİYE SADECE YÜZDE 25 ZAM YAPILDI

Geçtiğimiz hafta TBMM’de en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri sahibi olan torba yasa yasalaştı. Böylece MHP lideri Devlet Bahçeli ve birtakım siyasilerin emeklilere de seyyanen zam yapılması yönündeki davetiyeları karşılıksız kalmış oldu.

SEÇİM ÖNCESİ SEYYANEN ZAM GÜNDEMDE

Bu gelişmelerin sonrasında emeklilerin zam artışı umudu söndü. Fakat art arda gelen vergi artışları ve Körfez turundan Türkiye’ye gelmesi plan edilen yatırımlarla eş güdümlü hükümetin emekliyi de mahalli seçimler evvel mutlu etmesi bekleniyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre 2024’ün mart ayında yapılması plan edilen mahalli seçimlerden evvelce emekliye de seyyanen zam yapılması planlanıyor.