HESAPLARA YATACAK


Elektrik faturaları için devlet desteği.

Elektrik Faturaları İçin Devlet Desteği

Elektrik faturasını ödeyemeyenlere devlet desteği! Aylık 221 TL hesaplara yatacak
Fatura ödemelerine yetişemeyen ve fatura ödemelerinde zorlanan dar gelirli hanelere devlet destek veriyor. Elektrik faturasını ödemekte güçlük çeken ailelere devletten fatura desteği geliyor. Fatura desteği ile ilgili araştırmalar başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen önemli açıklama ile elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli ailelerin yüzü güldü. Elektrik faturalarını ödemeye gücü yetmeyen dar gelirli haneleri devlet yalnız bırakmıyor. Aylık 221 TL’ye kadar ödemelerin hesaplara yatacağı devlet desteği ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Temmuz ayında da fatura desteği devam edecek mi merak edilirken dar gelirli hanelere yönelik başlatılan fatura desteği ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. İşte tüm merak edilenler…

DAR GELİRLİ HANELERE FATURA DESTEĞİ

Devlet, dar gelirli, ihtiyaç sahibi hanelere desteğini sürdürüyor. Aile Destek Programı kapsamında başlatılan ödemeler her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Destek ödemelerinden yararlanmaya hak kazanan vatandaşlara geride bıraktığımız ay elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği gibi destek ödemeleri sağlandı. Hak sahiplerinin Haziran ayı ödemeleri Kurban Bayramı dolayısıyla bayramdan önce hesaplara yattı. Şimdi ise Temmuz ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar başladı. Dar gelirli hanelere yönelik başlatılan elektrik faturası desteğinin Temmuz ayı ödemeleri ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediliyor.

221 TL’YE VARAN FATURA DESTEĞİ

Elektrik faturası desteği Haziran ayı ödemeleri Kurban Bayramı dolayısıyla erken hesaplara geçti. Destek ödemeleri bayram öncesi hesaplara yatırılırken elektrik tüketim desteği ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Temmuz ayı fatura destek ödemelerinin ne zaman hesaplarda olacağı da araştırılanlar arasında. 110 TL ila 221 TL arasında değişen miktarlarda hak sahiplerinin hesaplarına yatan elektrik tüketim desteği ödemeleri ile ilgili yapılan yeni açıklamalar da yakından takip ediliyor. Destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, elektrik tüketim desteği kapsamında aylık 110 TL ila 221 TL arasında ödeme yapıldığını belirtti. Haziran ayı ödemelerinin ardından şimdi ise gözler Temmuz ayı destek ödemelerine çevrildi.

DESTEK ÖDEMELERİ TEMMUZ AYINDA DEVAM EECEK Mİ?

İhtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Dar gelirli hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödemeler yapılıyor. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelere aylık olarak 350 TL ila 650 TL arasında ilave destek sağlanıyor. Yine Elektrik Tüketim Desteği kapsamında aylık olarak 110 TL ila 221 TL arasında destek ödemeleri yapılıyor. Söz konusu destek ödemeleri için gözler Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayı destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih ile ilgili açıklamanın ilerleyen süreçte yapılması bekleniyor. Dar gelirli hanelere elektrik tüketim desteği Temmuz ayı ödemeleri için bekleyiş devam ediyor. Destek ödemelerinin Temmuz ayında devam edip etmeyeceği yapılacak resmi açıklamanın ardından yanıt bulacak.

KAYNAK:TUM-HABERLER.COM