İYİ Parti karıştı!

İYİ Parti’de çıkan büyük kavga ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Şebnem Bursalı, Koray Aydın’ın ekibinin genel merkezi arayıp, “Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak” dediğini iddia etti

14 Mayıs seçimleri öncesi Ankara’da temayül yoklaması gerçekleştiren İYİ Parti’de çıkan yumruklu kavga siyaset gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. İYİ Parti’de çıkan büyük kavga ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Şebnem Bursalı, Koray Aydın’ın ekibinin genel merkezi arayıp, “Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak” dediğini iddia etti.

İYİ Parti’de sözlü tartışma kavgaya dönüştü

İyi Parti’nin ön seçimlerinde Şenol Sunat ile Adnan Beker arasında başlayan mükerrer oy tartışmasında Sunat’ın hedef göstermesi sonrası taraflar birbirine girdi.

Sunat’ın “fazla oy” atıldığı ve seçimin iptali istemesinin ardından başlayan kavgada, sandalye ve yumruklar havada uçuştu. Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat’ın tartışma öncesi dışarıda bir değerlendirme yaptığı ve değerlendirmeye tarafların karşı çıktığı ifade edildi.

Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat’ın tartışma öncesi dışarıda bir değerlendirme yaptığı ve değerlendirmeye tarafların karşı çıktığı ifade edildi.

CHP yerine İYİ Parti’den aday oldu

İyi Parti’deki kavgayı yorumlayan Sabah gazetesi yazarı ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, dikkat çeken bir kulis bilgisi aktardı. 

Bursalı’nın açıklamaları şöyle:

“Ankara’daki seçimlerde çekişme olacağı zaten belli olan bir şeydi. Koray Aydın ve Uğur Poyraz dışındaki isimler yerel gibi kalıyordu ama aslında öyle değil. Adnan Beker, Serdar Tunç, Yüksel Aslan gibi isimler de var.

Yüksel Aslan bu kavga görüntülerinin en büyük sebeplerinden biri. Kendisi Mansur Yavaş’ın Özel Kalem Müdürü. Ancak Aslan, CHP yerine İyi Parti’den aday adayı olmak istedi.

Kavga nedeni böyle oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan afişlerde Yüksel Bey’in fotoğrafları vardı. Belediye isterse bu bilboardları vermeme hakkı da var.

En fazla Yüksel Bey ile ilgili tartışma çıkacağını söylemiştim. Adnan Beker ise ABB’de İyi Parti’nin Grup Başkanıydı. Koray Aydın da bu kavganın içinde. Serdar Tunç vardı bir de. Tunç İyi Parti Ankara İl Başkanlığı için Koray Aydın’ın adayıydı. 15 Temmuz’da da tweetleri vardı. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan insanlara küfür etmişti.”

Koray Aydın’ın ekibi itiraz etti, oyu 210’a çıktı

Bursalı, kavga sonrasında oylamanın ve sayımın durdurulduğunu, gece yarısı ise oy sayımının tekrar başlatıldığını belirtti.

İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun önerisi üzerine optik sayım ile oy sayımı yapıldığını aktaran Bursalı, “Bu durumda Koray Aydın’a 70 oy çıkıyor. Koray Aydın’ın ekibi buna itiraz ediyor ve normal sayım yapılması isteniyor. Koray Aydın’ın oyu bu durumda 210 çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Vazgeçin yoksa kan çıkacak

Bursalı ses getiren açıklamalarına şöyle devam etti:

“Koray Aydın’ın ekibi genel merkezi arıyor ‘Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak’ ifadelerini kullanıyor. Koray Aydın, Akşener’in FETÖ desteğiyle bu göreve geldiğini de söyleyen bir isim.” (Kaynak: A Haber)