YÖK detayları açıkladı

Lisans ve lisansüstü öğrencilerini sevindiren haber Yükseköğretim Kurulu’ndan geldi. Burs miktarlarının arttırıldığı açıklandı. İşte detaylar…

YÖK’ten gelen son dakika haberine göre; lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla verdiği burs miktarlarını artırdığını duyuruldu. 

Lisans ve lisansüstü bursları artırıldı

İHA’da yer alan habere göre; Öğrencilere ekonomik olarak destek olmak amacı ile YÖK tarafından verilen burslarda arttırılmaya gidildiği ifade edildi. YÖK, öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla verdiği burs miktarlarını Nisan ayından geçerli olmak üzere farklı oranlarda artırdı. Buna göre 100/2000 YÖK Doktora Bursu çalışanlar için 910 liradan 2 bin 500 liraya, çalışmayanlar için 3 bin 825 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi.

Yapılan açıklamanın devamında; YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler yararlandığı YÖK Lisans Destek Bursu ise bin liradan bin 875 TL’ye çıkarılırken, Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) burs miktarı bin 500 liradan 2 bin liraya yükseltildiği ifade edildi.