ORTALIK TOZ DUMAN

Bomba haber soruşturma başlatıldı işte nedeni

Bomba Haber Soruşturma Başlatıldı İşte Nedeni

Emniyet’te deprem! Soylu’nun üst düzey müdürleri hakkında soruşturma başlatıldı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birinci sınıf emniyet müdürleri ve bazı yargı mensupları hakkında “yasadışı teknik takip” yaptıkları ve “suçluları kayırdıkları” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma siyasi çevrelerde, Süleyman Soylu’nun ekibinin tasfiye edildiği şeklinde yorumlandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından bazı yargı mensupları ve birinci sınıf emniyet müdürleri hakkında soruşturma başlatıldı.

SUÇLULARI KAYIRIP, SUÇ DELİLLERİNİ GİZLEMİŞLER

Haklarında ihbarda bulunulan hakim, savcı ve birinci sınıf emniyet müdürlerinin, yasadışı teknik takip yaptıkları ve bu çerçevede görevi kötüye kullandıkları iddia edildi. Soruşturma kapsamında hakimler, savcılar ve emniyet müdürlerinin aynı zamanda suçluları kayırdıkları ve suç delillerini gizledikleri de öne sürüldü.

SORUŞTURMAYA KONU EMNİYET MÜDÜRLERİ

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından haklarında soruşturma başlatılan birinci sınıf emniyet müdürleri şöyle:

EGM Personel eski Daire Başkanı Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, EGM Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel, Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Osmaniye eski Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve EGM Başmüfettişi Levent Bilsel.

Bu emniyet görevlileri ile bazı hakim ve savcıların, İzmir, Adana ve Ankara adli birimlerinde dosyalarının bulunduğu belirtildi. Savcılık tarafından, bu adli dosyalar kapsamında ismi geçen emniyet müdürleri ve bazı hakim ile savcılar hakkında gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması istendi.