S0N DAKİKA

Sonunda Beklenen Oldu 81 İlde Eş Zamanlı Eylem Başladı.. Görsele Do-ku-nunuz..

Sonunda Beklenen Oldu 81 İlde Eş Zamanlı Eylem Başladı

Kimse böyle bir adımı onalrdan beklemiyordu 81 ilde örgütlendiler ve aynı anda eylam yapmaya başladılar . Bu eylemler katılım yoğun bir şekilde sürüyor. Hükümet yöneticilere bu eylemlere ne syliyecekleri merak konusu. Eş zamanlı olarak 81 ilde sokaklara dökülen vatandaşlar Haklarını arıyor. Ve bu bir çok kesim tarafından şaşkınlıkla izleniyor. Sokaklara dökülen eylemcilerin açıkllamaları ve talepleri ;

Kamu işvereninin ikinci zam teklifi de memurları memnun etmedi. Memur-Sen üyesi memurlar 81 ilde protesto için meydanlara indi. Memurlar, “Alın terinden tasarruf olmaz” diyerek hükümetin gerçekçi bir zam oranıyla masaya gelmesini istedi. Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde kamu işvereni ikinci zam teklifini yaptı. İlk zam teklifinden farklı olarak 2024 için iki puan artış yaparak, “ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay yüzde 10 zam”

teklifini yapan kamu işverenine memurlardan tepkiler çığ gibi büyüyor. MEMURLAR 81 İLDE MEYDANLARA İNDİ Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre toplu sözleşme masasında memuru temsil eden Memur-Sen üyesi memurlar meydanlara inerek protesto düzenledi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 81 ilde gerçekleştirilen gösterilerde memurlar “Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz” yazılı dövizler taşıdı.
Memurlar “Alın terinden tasarruf olmaz” mesajı verdi.

TEKLİF BU HALİYLE TAHMİNLERİN ALTINDA

Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığına üye bir grup, Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu zam teklifini yetersiz bularak Fatih’teki Aksaray metro çıkışı önünde toplanarak teklifi protesto etti. Memurlar, “Hükümetin vermiş olduğu zam teklifini kabul etmiyoruz” yazılı pankart açtı. Kamu işverenin ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25’e çıkardığını belirten Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Cesur Öztürk, “Bu ne demektir? ‘Sorunlarınız çözülmesin, enflasyon baskınız devam etsin, maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin’, demektir. Teklif, bu haliyle Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır.” dedi.

REFAH PAYI, KİRA YARIDMI KARŞILIKSIZ KALDI

Ankara’daki sendika üyesi çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi. Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, Memur-Sen ve 11 yetkili sendika ile 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde masaya sundukları teklife karşı, Kamu İşveren Heyetinin verdiği yetersiz teklifleri protesto ettiklerini söyledi. Refah payı, en düşük memur maaşında hesap hatası, emekli maaşları, seyyanen yapılan zammın emekliliğe yansıtılmaması ve kira yardımı konularındaki tekliflerinin karşılıksız kaldığını aktaran Öylek, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2023 Seçim Beyannamesini açıklarken ifade ettiği ‘enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz’ vaadi masada hayata geçirilsin.

Büyük ve güçlü Türkiye için güçlü memur, güçlü memur için de refah payı şart. Onun için Memur-Sen olarak, bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz. Alın terinden tasarruf olmaz. Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin.”