Yarın pompaya yansıyacak!

Bugünden itibaren LPG’ye yapılan 2 lira 12 kuruşluk indirim sevinci kısa sürdü. Alınan bilgilere göre benzin fiyatlarına 5 Nisan Çarşamba gününden itibaren 1 lira 12 kuruşluk zam yapılacak.

Bu geceden itibaren akaryakıt tabelalarına yansıyan LPG indiriminin sevinci kısa sürdü. Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan değişimlere göre belirlenen akaryakıt fiyatları, yarından itibaren güncellenecek. Buna göre 5 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 00.00’dan itibaren benzin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılacak.

LPG’ye dev indirim gelmişti

LPG fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 12 kuruşluk indirim yapılmıştı. İndirimin ardından oto gazın fiyatı İstanbul’da 10 lira 25 kuruşa, Ankara’da 10 lira 45 kuruşa, İzmir’de ise 10 lira 30 kuruşa geriledi.

Yarın fiyatlar yeniden güncellenecek

Benzine 5 Nisan Çarşamba günü itibariyle 1 lira 12 kuruşluk zam geliyor.

Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul’da motorin litre fiyatı 20.48 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 21,36 liradan satılıyor.

EPGİS fiyat değişimlerini durdurma kararı almıştı

Haber7’nin haberine göre; EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.